5 bölümden oluşan 2022 Perakende Pazarlama Rehberi’nin 3. bölümünü okuyorsunuz. Dilerseniz 4. Bölüm: Mağaza trafiğini ve satışlarını artırın veya 5. Bölüm: Analizlerden yararlanarak stratejinize yön verin ve performansı artırın bölümlerinden birine geçebilirsiniz.

Anket gerçekleştirilen ülkelerdeki tüketicilerin neredeyse yarısı (%49), geçtiğimiz yıl içinde internetten daha fazla alışveriş yapmaya başladıklarını belirtti1

Günümüzde müşteriler, kanallara bağlı olmayan bir dünyada yaşıyor. Bu nedenle, çok kanallı bir strateji uygulamak hiç olmadığı kadar önemli. Müşteriler, uygun buldukları şekilde sitenizden, uygulamanızdan veya doğrudan bir reklam deneyiminin içinden alışveriş yapabilmeyi bekliyor. Ürünlerinizin mümkün olduğu kadar fazla yerden satın alınabilmesini sağlamak, satışlarınızın artırılması açısından büyük önem taşıyor.

Sorunsuz bir online alışveriş deneyimi oluşturma

Web siteniz ve uygulamanız, dijital dünyadaki vitrininiz. Bu vitrinde müşterilerinize hızlı, sorunsuz ve kişisel bir deneyim sunmanız önemli. İhtiyaçlarını mobil ortamdan karşılayan kişi sayısı her geçen gün artıyor ve uygulamalar, alışveriş deneyiminin temel bir parçası hâline geliyor.

Grow My Store

Grow My Store, rakiplerinizle karşılaştırmalar, öneriler ve müşteri deneyimini optimize etmek üzere tasarlanmış analizler içeren kapsamlı bir web sitesi raporu sunuyor. Sitelerinin hızını artırmayı amaçlayan geliştiricilere yardımcı olacak ipuçları için Sitemi Test Et aracını da kullanabilirsiniz.

Uygulama kampanyaları ve derin bağlantılar

Mobil cihazdan alışveriş yapan kullanıcılara erişmek ve bu kullanıcıları ürün satın almaya veya uygulamanızı yükleme gibi başka bir işleme teşvik etmek için uygulama kampanyalarından yararlanın. Uygulama derin bağlantılarını kullanarak uygulamanızın kullanıcılarını reklamlarınızdan doğrudan uygulamadaki ilgili sayfaya yönlendirin. Böylece istedikleri işlemi gerçekleştirmelerini kolaylaştırarak daha iyi bir mobil deneyim sağlayabilirsiniz.

Ürünlerinizle ilgili bilgi ve fırsatları tüm Google ürünlerinde tanıtın

Satışların en üst düzeye çıkarılması için müşterilerin alışveriş yaptığı her yerde ürünlerinizi öne çıkarmanız önemli. Google’daki Alışveriş sekmesinden bunu ücretsizce yapabilir, ayrıca ürününüzü doğrudan reklam deneyiminize entegre edebilirsiniz.

Ürünlerinizi ücret ödemeden listeleyin

Artık ürünlerin herhangi bir ücret ödemeden Google’daki Alışveriş sekmesinde bulunabilir hale getirilmesi işlemini daha kolay tamamlayabileceksiniz. Ürünlerinizi daha fazla kişinin görmesini ücretsiz olarak sağlamak için bu ürünleri Merchant Center‘da veya doğrudan e-ticaret platformunuz (örneğin Shopify, WooCommerce, BigCommerce, GoDaddy, Prestashop, Loja Integrada ya da Mercado Shops) aracılığıyla listeleyebilirsiniz.

Reklamlarınıza ürün feed’i ekleyin

Video kullanıyorsanız video izleyenleri müşteriye dönüştürmek için doğrudan reklam biriminin içine etkileşimli bir ürün feed’i ekleyebilirsiniz. Ürün feed’i, reklamınızı dijital bir vitrine dönüştürür. Reklamı izleyenler, ürün hakkında bilgi edinir edinmez sorunsuzca ürünü satın almaya geçebilir.

Reklamlarınıza ve ücretsiz listelemelerinize ek açıklamalar ekleyin

Tüketiciler, her zaman iyi fırsatlar arıyor ve ilgili bilgilerin tümünü en baştan görmek istiyor. Artık promosyonlar, indirimler, ücretsiz ve hızlı gönderim seçenekleri, iade ve geri ödeme seçenekleri ile ilgili bilgileri doğrudan ürün listelemenize ekleyerek tıklama oranlarınızı ve dönüşümlerinizi artırabilirsiniz.

İnternet genelinde yeni müşterilerle etkileşim kurun

Müşteriler her gün Arama, Keşfet, YouTube, Haritalar ve Alışveriş sekmesi gibi çeşitli Google platformlarında alışveriş yapıyor. Online satışlarınızı artırmak için hangi reklam kampanyalarının size uygun olduğunu ve doğru kişiye erişip onu sadık bir müşteriye dönüştürmenize yardımcı olabileceğini bilmeniz gerekir.

Maksimum performans kampanyaları

Yeni keşfetme, araştırma ve satın alma yöntemleri sayesinde müşterilerin etkileşim kurduğu kanalların sayısı her geçen gün artıyor. Maksimum performans kampanyaları, yönetimi kolay tek bir kampanya oluşturarak tüm Google reklam kanallarında ve envanterinde ürün veya hizmetlerinizi tanıtmanıza olanak tanır. Akıllı Alışveriş kampanyaları ve yerel kampanyalar, bu aydan itibaren maksimum performans kampanyalarına yükseltilecek.

İşleme yönelik video kampanyaları

İşleme yönelik video kampanyaları, YouTube’da ve YouTube dışında daha fazla dönüşüm elde etmenin basit ve uygun maliyetli bir yoludur. Bu kampanyalar, video reklamlarınızı YouTube Ana Sayfa özet akışı, izleme sayfaları, bağlı TV’ler ve daha fazlasında ölçeklendirip net bir harekete geçirici mesaj düğmesi kullanarak etkileşimi artırmanıza yardımcı olur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz