Temel pazarlama işlevleri için birinci taraf verilerini kullanan markalar, 2,9 kata varan gelir artışı ve maliyet tasarrufunda 1,5 kat artış elde etti1

Günümüzde müşteri yolculuğu standart bir yol izlemiyor. Çeşitli, doğrusal olmayan ve sürekli değişen bir yoldan geçiyor. Kullanıcılar birçok cihazdan ürünlerle ilgili araştırma yapıyor ve pazarlamacılar, alışveriş yapanların yükselen beklentilerini karşılayacak deneyimler sunmanın yollarını arıyor. Birçok pazarlamacı bu sorunu, reklamlarını ve ürünlerini bu ihtiyaçları karşılayacak şekilde özelleştirmelerini sağlayacak ayrıntılı analizler edinerek çözebilir.

Google Ads ile kampanyalarınız için değerli analizler elde edin

Reklam kampanyası yayınlıyorsanız doğrudan Google Ads içinden birçok çözüme erişebilirsiniz. En iyi uygulamaları temel alarak mevcut kampanyaları optimize etmeden veya kitlenizle ilgili olarak işletmenize ve segmentinize göre özelleştirilmiş değerli analizler elde etmeye kadar birçok alanda daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olacak çözümler mevcut.

Optimizasyon puanınızı inceleyin

Öneriler sayfasında sunulan bir araç olan optimizasyon puanı, hesabınızın ne kadar iyi performans sergileyecek şekilde ayarlandığını gösterir. En iyi sonuçları almak için uygulanması gereken önerileri önceliklendirmenize yardımcı olur. Puanlar %0 ile %100 arasında yer alıyor. Google Ads hesabınız için özelleştirilmiş önerileri uygulayarak %100’e ulaşma fırsatını elde edebilirsiniz.

Google Ads’deki öneriler

Önerileri uygulayarak kampanyalarınızı etkili bir biçimde optimize edin ve pazarlama hedeflerinize ulaşın. Burada, Google Ads tarafından sunulan ve kampanyalarınızı geliştirmenize yardımcı olacak anlık, kişiselleştirilmiş rehberiniz yer alıyor. Öyle ki, hesap düzeyinde optimizasyon puanını 10 puan artırmak için önerileri kullanan reklamverenler, dönüşümlerde ortalama %14 artış elde ediyor.2

Google Ads’deki Analizler sayfası

Tüketici talebini anlık olarak takip etmek de bir o kadar önemli. Analizler sayfasını kullanarak özelleştirilmiş yeni arama trendleriyle ilgili işletmeniz için güncel bilgileri alabilir ve böylece, müşterilerinizi daha iyi anlayabilirsiniz.

Merchant Center’da analizleri kullanarak ürün ve fiyatlandırma stratejinize yön verin

Google’da nelerin popüler olduğuna bağlı olarak ürün karışımınızı güncellemek veya ürün ve fiyatlarınızı rakiplerinizle karşılaştırmak mı istiyorsunuz? Google, perakende stratejilerinizi daha iyi şekillendirmeniz için doğrudan Merchant Center‘da birçok çözüm ve analize dayalı rapor sunuyor.

Çok satanlar raporu

Çok satanlar raporu sayesinde, tüketicilerin hangi marka ve ürünlere talep gösterdiğini öğrenebilirsiniz. Bu raporda, Alışveriş reklamlarında ve ücretsiz listelemelerde kullanılan en popüler marka ve ürünlerin yanı sıra bu ürün veya markaların ürün feed’inizde olup olmadığı gösteriliyor.

Fiyat rekabetçiliği raporu

Fiyat rekabetçiliği raporu ile reklamlara teklif verme ve ürünlerinizi fiyatlandırma konusunda destek alın. Bu rapor, sattığınız ürünlerin diğer perakendeciler tarafından nasıl fiyatlandırıldığını ve diğer perakendecilerin hangi fiyat noktasında müşterilerin ilgisini başarıyla çektiğini gösterir.

Görünürlük rekabeti raporu

Görünürlük rekabeti raporu, ücretsiz listelemeler ve Alışveriş reklamlarında rekabet ortamınızın ürün kategorisi düzeyinde nasıl olduğunu anlamanıza yardımcı olur. Buradan, kampanya yatırımınızda, ürün envanterinizde veya fiyatlandırmanızda değişiklikler yaparak görünürlüğünüzü artırabilir ve daha fazla talep yakalayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz