“Yakınımda şu anda açık olan yerler” aramalarının sayısında dünya genelinde yıldan yıla %400’ün üzerinde artış görüldü.1

Günümüzde tüketiciler satın alma kararlarını vermek için hiç olmadığı kadar dijital ortamı tercih ediyor. Ancak unutmamak gerek ki müşteriler Google’ı yalnızca internette ürün satın almak istediklerinde değil, ihtiyaçlarını yakınlarında bulunan mağazalardan karşılamak istediklerinde de kullanıyor. Fiziksel mağazaları olan işletmelerin satış yapmak için müşterilere daha kişisel, sorunsuz ve bölgeye uygun hale getirilmiş bir deneyim sunması gerekiyor.

Google İşletme Profili ile öne çıkın

Müşteriler mağazaya gitmeden önce ürünlere ve işletme bilgilerine internetten göz atmak için sıklıkla Google’ı kullanıyor. Müşteriler ürünleri nereden satın alacağına karar verirken önemli bilgiler (ör. adres, teslim alma ve teslimat seçenekleri ve mağazanın çalışma saatleri) sunabilmek için İşletme Profiliniz için ücret ödemeden hak talebinde bulunun.

İşletme Profili oluşturun

İşletme Profili müşterilerin Google Arama ve Haritalar’da sizi bulmasına ve sizinle bağlantı kurmasına yardımcı olur. Bu profil işletmenizin adresi, mağazanın çalışma saatleri, fotoğraflar gibi bilgileri içerir. Kullanıcılar arama yaptığında mağazanızda bulunan ürün envanterini kolayca sergilemek için Google’dan Pointy aracını kullanabilirsiniz. Pointy ücretsiz bir araç ve doğrudan mevcut satış noktası sisteminize bağlanabilir.

İşletmenizi farklı kılan yönleri vurgulayın

Kullanıcılar değerleriyle uyuşan işletmelerden alışveriş yapmak ister, bu nedenle işletmenizi farklı kılan yönleri vurgulamanız önemli. İşletme Profilinizde, müşterilere işletmenizle ilgili ayrıntıları göstermek için çeşitli özellikleri (ör. sahibi kadın olan işletme veya LGBTQ+ dostu işletme) seçebilirsiniz.

Mağaza ziyaretlerini ve mağaza içi satışları artırın

Geleneksel perakendecilerin ve küçük işletmelerin müşterileri mağazalarına çekmesi gelir elde etmek için kritik öneme sahip olabilir. İster belirli mağazalara gelen trafiği artırma ister mağaza içi satışlara dikkat çekme veya arabaya ya da mağazadan teslim alınabilen belirli ürünleri tanıtma yoluyla olsun, Google bu hedefe ulaşmanıza yardımcı olacak çözümler sunuyor.

Yerel kampanyalar

Mağazanızın bulunduğu yerleri Google Haritalar, Arama, YouTube ve Google Görüntülü Reklam Ağı’nda gezinen müşterilere yerel kampanyalar ile tanıtarak kullanıcıları mağazalarınıza çekebilirsiniz. Mağaza açılışlarını, özel mağaza içi promosyonları, güncellenen çalışma saatlerini ve yakındaki mağazalarda bulunan belirli ürünleri paylaşarak mağaza trafiğini artırabilirsiniz. Haziran’dan itibaren yerel kampanyalarınızı maksimum performans kampanyalarına geçirebileceksiniz.

Yerel envanter reklamları

Müşteriler mağazaya gelmeden önce aradıkları ürünlerin mevcut olup olmadığını bilmek istiyor. Yerel envanter reklamlarını kullanarak Google Arama’da yakındaki mağazalarınızda mevcut olan ürünleri sergileyin ve arabaya teslim alma, bugün teslim alma ve daha sonra teslim alma gibi gönderim seçeneklerinizi vurgulayın.

Mağaza ziyaretleri veya mağaza satışları için Akıllı Teklif

İnternet reklamlarınızın mağaza ziyaretleriniz üzerindeki etkisini ölçmek işletme hedeflerinize ulaşma konusunda hayati derecede önemli. Sonuçta internetten veya mağazadan alışveriş yapmaları fark etmeksizin doğru müşterileri çekmek üzere doğru tutarda teklif vererek toplam satışları artırmak için Mağaza ziyaretleri için Akıllı Teklif veya Mağaza satışları için Akıllı Teklif kullanın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz