beyin sürekli olarak farklı dalga boylarında salınımlar gerçekleştirir. bu dalgaların salınımı anında kişinin sağ yada sol ayağını hareket ettireceği beynin farklı noktalarına yerleştirilen elektrotların, elektro-ensafalografi (EEG) yöntemi ile yayılan dalgaların, bilgisayar ortamına veri olarak girilmesiyle önceden anlaşılabilir. psikolojide EEG yönteminden sıkça faydalanılıyor. ancak bu tür basit hareketler bilgisayarla tespit edilebiliyor. örneğin ABD’de rochester üniversitesi labaratuvarında geliştirilen bir bilgisayar, kişinin bir televizyonun açılması yada kapanılmasını istemesini veriler aracılığıyla bilgisayara aktarıp televizyon açılıp kapatılabiliyor. tabiki bu buluş felçli hastaların kendilerine yetmesini sağlamak amacıyla tasarlanmış fakat insanların daha gerçekleşmemiş eylemleri sezmeleri, hiç kimsenin yaratmadığı soyut yada somut şeyler için de beyinde bu dört dalganın yayılması sırasında gerçekleşir:
alfa dalgası, yetişkin insanların gün içinde hayallere daldığı kendilerini rahat hissettiği zamanlarda yayılır.
beta dalgası ise kişinin bişeyleri aktif düşünmesi durumunda, örneğin asal sayıları sayması yada dikkatle birilerini dinleme eylemindeyken yayılmaktadır.
teta dalgası ise daha çok onüç yaş altındaki çocuklarda daha baskın olup yaratıcılık ve rüyaların yaşandığı anlarda hareketlenmekte
delta ise insanların bilinçaltının devreye girdiği sezinleme gücünün ortaya çıktığı anlarda yayılım gösterir. farklı eylemlerde farklı beyin dalgaları gözlemlenirken bu dalgaların değişiminden dolayı ortaya stres açığa çıkar. düşünceler aklın yazılımı gibidir ve duyguların açığa çıkmasıyla biriken beynin enerjisi düşüncelerle kontrol edilebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz